központi telefonszám: icon phone kozponti
06-1/282-3159
Motor és alkatrész Áruház: icon phone alkatresz
06-1/282-4546
központi telefonszám: icon phone kozponti
06-1/282-3159
Motor és alkatrész Áruház: icon phone alkatresz
06-1/282-4546

Hogyan válasszak redőnyt?

Redőny választás, vásárlás és beszerelés előtt fontos figyelembe venni néhány fontos tényezőt, melyeket most részletebben bemutatjuk

A redőny típusának kiválasztásához figyelembe kell venni, hogy a redőny beszerelésével egyidejűleg milyen egyéb felújítási munka történik (pl. szigetelés, színezés, nyílászárócsere , vagy csak szimplán redőnyt szeretnénk,) mert ezek meghatározzák a lehetőségeket. Válasszuk ki, hogy az alábbi 3 lehetőségből a mi esetünkben melyik valósul meg: -nyílászáró csere nélkül vagy -nyílászárócserével együtt szeretnénk redőnyt beépíttetni,vagy -új építésű ingatlanról van szó.

A típus kiválasztása után ott a következő kérdés: Műanyag vagy alumíniumredőnyt válasszak?

A különbség az árban és ennek arányában a tartalomban is megmutatkozik, az árkalkulátorral könnyen kiszámolható ugyanazon típusnál a műanyag és az alumínium redőny közötti árkülönbség. A két anyag tulajdonságai néhány szempont alapján, ami a választást segítheti.
A műanyag redőny jellemzői: Kiváló ár-érték arány, 9 színből lehet választani, hatékonyan sötétítenek, jó hőszigetelők.
Az alumíniumredőny jellemzői: Minden eleme alumíniumból készül,ennek köszönhetően időtálló, strapabíró, kiváló hőszigetelő tulajdonságú, tetszetős,nagy színválaszték, feltolásgátlóval betörés ellen mechanikai védelmet nyújt. Tapasztalataink alapján kétféle megközelítésből szoktak az emberek döntést hozni, az egyik, amikor: -konkrét elvárás van a hőszigetelés, biztonság, tartósság, kényelem, tetszetősség szempontjából a másik, amikor: -főleg anyagi szempontból mérlegelik a döntést az ár-érték arányos, anyagilag vállalható jó megoldást megtalálva , illetve van, amikor az egyetlen szempont az, hogy redőny legyen az ablakon és a legolcsóbb megoldást választják. Miután sikerült a redőny típusát és anyagát kiválasztanunk, még korántsem vagyunk készen, további kérdések várnak megválaszolásra.

redony 11

Szúnyoghálóval kombináljuk, vagy csak a lehetőségét hagyjuk meg a későbbi beszerelésnek?

A redőny rendelésekor érdemes a szúnyoghálóval kombinált típust választani, ez a típus a „kombiredőny” (a beépített tokos típusoknál szinte már alapfelszereltséghez tartozik), viszont amit a külső tokos redőnyöknél figyelembe kell venni, hogy a tok mérete nagyobb lesz, mintha csak redőnyt rendelnénk, hiszen a szúnyogháló is ugyanabba a tokba tekeredik fel, dupla lefutósínt kell felszerelni, melyek közül az ablakhoz közelebb lévőben a szúnyoghálót, -a külső lefutósínben pedig a redőnyt mozgatjuk. Persze sok egyéb szempontot is figyelembe kell venni, pl: - nem mindegyik ablakra szereltetnék szúnyoghálót, viszont nem szeretném, ha eltérne a tokok mérete. Ebben az esetben az összes tokot, vagy legalább a közvetlenül egymás mellett lévő tokokat egyforma méretűre gyártjuk. - ha kombiredőnyt rendelek, a nagyobb tok kilóghat a fal síkjából, zavar-e ez engem ? - vagy inkább külön tokban a redőnytok alá szereltessem a szúnyoghálót? A helyi adottságoktól függően sok-sok kérdés felmerülhet, melyekre egyértelműen csak egy helyszíni felmérés során lehet jó megoldást találni. Felmerül néha az a kérdés, hogy a későbbiekben át lehet-e alakítani a redőnyt kombiredőnnyé? Vagyis be lehet-e szerelni utólag a szúnyoghálót a redőny mellé? Ez így nem lehetséges, mert a tokban már nincs hely a szúnyoghálónak.

Meg lehet-e azt tenni, hogy eleve úgy építsük ki a redőnyt, hogy a későbbiekben átalakítható legyen kombiredőnnyé?

Ez megoldható, de a gyakorlatban nem elterjedt, mert a nagyobb tokot és a lefutósínt meg kell rendelni, ki kell fizetni a redőny rendelésekor , hogy a későbbiekben a hálót be tudjuk szerelni. Vagyis szinte csak a háló maradna le, ami már nem jelent nagy „tételt” viszont ennek az utólagos beszerelése jelentős többlet költséggel jár a plusz kiszállás, szerelési költség miatt. Ilyenkor inkább javasoljuk a fix keretes szúnyoghálót az ablakokra, illetve a nyíló-vagy tolókeretes szúnyoghálót az ajtókra, ami olcsóbb változat, mint a rolós szúnyogháló, viszont mégis megvalósult a rovarvédelem. Arra viszont van lehetőség, hogy a meglévő redőnyre egy külön tokkal rendelkező rolós szúnyoghálót utólag felszereltessünk. Ebben az esetben a redőny tokja alá szereljük a rolós szúnyogháló tokját és a szúnyogháló lefutósínje a redőny lefutósínjére kerül, értelemszerűen, így a redőny lesz közvetlenül az ablak előtt és a szúnyogháló pedig a redőnyön kívül, az ablaktól távolabb. Az ajtókra jellemzően a vízszintes mozgatású szúnyoghálókat szereljük, így ott nem beszélhetünk kombiredőnyről. (Az ajtó méretéből adódóan nagy távolságban kellene mozgatni a szúnyoghálót fentről-le és vissza, ami igen kényelmetlen megoldás lenne) A vízszintes mozgatású szúnyoghálós ajtó a redőnyön kívülre van szerelve, ez lehet rolós, pliszé vagy minipliszé szúnyogháló egyaránt. A minipliszé szúnyoghálós ajtó a kis tokméretnek köszönhetően beszerelhető az ajtó és a redőny közé is!Motorizáljam-e a redőnyöm? Ha igen, vezetékes vagy rádiós motorral?

Ma már az újépítésű ingatlanok nagy része sok olyan funkcióval rendelkezik, ami a kényelmünket szolgálja. és persze a kényelem nem csak az új ingatlanoknál szempont, ma már megfizethető és egyre gyakoribb, hogy motorizált redőnyöket, garázskapukat és egyéb motorizált árnyékolókat kérnek a Megrendelőink. Ha például sok nyílászáró van az épületen, azok egyenkénti kézi mozgatása sok időt és energiát vesz el tőlünk, de az is előfordul, hogy nincs hely a redőny mozgatásához szükséges gurtni, vagy zsinór kivezetéséhez, esetleg olyan nagyméretű a redőny, hogy a kézi mozgatása komoly erőkifejtést igényel. Van még egy fontos szempont, amikor a redőnyök motorizálásáról kell döntenünk: - a védelem, a motoros redőnyökben egy feltolás gátló szerkezet van beépítve, illetve a redőnymotor fékje megakadályozza a redőnyök feltolását, így még biztonságosabbá tehetjük otthonunkat. Ismét egy újabb választás előtt állunk, szeretnénk motoros redőnyt, de: -rádiós vagy -vezetékes motort építessünk-e be? Az árnyékolók motorizálásának jelentőségét nagyon leegyszerűsítve így határozhatnánk meg: egy mozdulattal, könnyedén tudunk árnyékolót, vagy akár több árnyékolót egyszerre mozgatni, egyik esetben a távirányító gombját, míg a másiknál pedig a falikapcsolót mozgatjuk. Az árnyékolóba, esetünkben a redőny tokjába egy csőmotor van beépítve, melyet a 230 V-os hálózatra kötünk, szinte ugyanazokat a programozási lehetőségeket tudja mindkét variáció.

Akkor mi a különbség a vezetékes és a rádiós motorizálás között? -A vezetékes motoroknál a falikapcsolótól a redőnyig/redőnyökig a falban el kell vezetni az áramot, vagyis ki kell építeni az elektromos hálózatot. Ezt leginkább új építésű ingatlanoknál, vagy egy nagy felújítás alkalmával célszerű kivitelezni. -A rádiós csőmotorok egy beépített rádióvevővel veszik a távirányító üzenetét, így nem kell hozzá vezetékes rendszert kiépíteni.

Árban van különbség a vezetékes és a rádiós motorok között? Igen, úgy tűnhet első nekifutásra, hogy a vezetékes rendszer olcsóbb, de itt mindig hozzá kell adni a vezetékes rendszer kiépítésének költségét, amit egy árkalkulátorral, vagy Bemutatóteremből nem lehet kiszámolni. Csak helyszíni felmérés után lehet a vezetékes rendszer kiépítésének költségét kiszámolni és ennek ismeretében hasonlítható össze a rádiós és a vezetékes motorizálás ára. Most már van szuper motoros redőnyöm!

Miért automatizáljam és milyen funkcióval a motoros redőnyömet?

Már önmagában a motorizálással létrehoztuk a „kényelem és védelem” alapjait, de lehet fokozni…. Sőt spórolni!! Időt, pénzt, energiát. Automatizálni különféle funkciójú érzékelők beépítésével lehet a redőnyöket: Ilyen például a -fény érzékelő -akadályérzékelő le-és fel irányban -extra érzékeny akadályérzékelő visszanyitó funkcióval -lefagyás elleni védelem -finom megállítás felső végálláson - és a programozás rengeteg variációjával tudjuk automatikusan működtetni a redőnyeinket.

Elérhetőségeink

     
Bemutatóterem Kispest Bemutatóterem Újbuda Alkatrész és motorszaküzlet

Opánszky Árnyékolástechnikai Bt.

Cím: 1191 Budapest, Üllői út 170.

Telefon: 06-1/282-3159

Mobil: 06-30/456-4462

Fax: 06-1/348-0337

E-mail: info@opanszky.hu

Adószám: 28479628-2-43

Cím: 1117 Budapest Okóberhuszonharmadika utca 23.

Telefon: 061/397-7466

Mobil: 0630/730-5080

E-mail: info@opanszky.hu

Adószám: 12533057-2-43

Cím: 1191 Budapest, Báthory utca 42.

Telefon: 06-1/282-4546

Mobil: 06-30/456-6591

Fax: 06-1/347-0935

E-mail: info@opanszky.hu

Adószám: 12533057-2-43

Nyitvatartás

H-P: 9.00-17.00 óráig

SZ-V: zárva

Nyitvatartás

H-P: 10.00-17.00 óráig

SZ-V: Zárva

Nyitvatartás

H-P: 8.00-16.00 óráig

SZ-V: zárva

Kapcsolatfelvétel

image partner alukon
image partner somfy
image partner dickson
image partner sattler
image partner velux