204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Eléépített tokos műanyag és alumínium redőny – Termékismertető

Műanyag, eléépített típusú redőny

 

MŰSZAKI TARTALOM, HŐ- ÉS ZAJSZIGETELÉS:

Tok: kívülről nem látható,  műanyagból készül polisztirol habbal van kitöltve a hőhíd kialakulásának megelőzésére.
Redőnylécek íves formájúak, 37mm-es, (rendelhető 55mm-es lamellával is) alapárban 9 -féle színből lehet választani.
Lefutósín: mérete 22mm x 53mm, fehér és barna színben választható műanyagból vagy alumíniumból. Az alumínium termékeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk.
Záróléc, gurtni behúzó automata: fehér és barna színben választhatók.

A redőnyléc 2 légkamrás szigetelt PVC profilból készült, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a műanyag vagy alumínium lefutósínek kefével vannak ellátva a zajcsökkentés miatt. Az alumínium záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14mm-es hevederrel, vagy 5 mmes zsinórral, illetve redőnymotorral történik.

Maximális mérete 37mm-es lamellákkal:250 cm*280 cm.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

 • 138-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig
 • 150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig
 • 165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig
 • 180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig

Leengedett állapotban kívülről a lamellák homorú oldalát látjuk. Ennek a típusnak az az előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában.

Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A tokméretek a következőképpen alakulnak:

 • 138-as tokmagasság 100-cm-redőny magasságig
 • 150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig
 • 165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig
 • 180-as tokmagasság 270-cm redőny magasságig

Automatizálható pl. fényérzékelő, időkapcsoló funkcióval.

Alumínium  eléépített redőny

 

Külső megjelenés:

Tok: nem látható kívülről.
Redőnylécek íves formájúak, 39mm-es, (rendelhető 45 mm-es méretben is) alapárban 5 -féle színből lehet választani (fehér, barna, bézs, ezüst, szürke) A palást nem színterezhető.
Lefutósín: mérete 22mm x 53mm, alapárban fehér és barna színben választható. Az alumínium termékeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk.
Záróléc, gurtni behúzóautomata: alapárban fehér és barna színben választhatók.

Műszaki tartalom, hő- és zajszigetelés, biztonság:

A redőnytok eleje heraklitot és stirodurt kap alumínium vakolósínnel.

A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a lefutósínek gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva zajcsökkentés miatt. A záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14mm-es hevederrel, vagy 5 mm-es zsinórral, illetve redőnymotorral történik. Maximális mérete 300cm*300 cm, szélesebb lamellával ennél nagyobb is lehet.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

 • 137-as tokmagasság 160-cm redőny magasságig
 • 150-es tokmagasság 197-cm redőnymagasságig
 • 165-ös tokmagasság 250-cm redőnymagasságig
 • 180-as tokmagasság 306-cm redőnymagasságig

Leengedett állapotban kívülről a homorú oldalát látjuk a lamelláknak. Ennek a típusnak előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában. Kedvező ára miatt igen keresett termék.

Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A tokméretek a következőképpen alakulnak:

 • 138-as tokmagasság 100-cm redőny magasságig
 • 150-es tokmagasság 120-cm redőnymagasságig
 • 165-ös tokmagasság 180-cm redőnymagasságig
 • 180-as tokmagasság 270-cm redőnymagasságig

Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni.
Automatizálható pl. fényérzékelő, időkapcsoló funkcióval.