204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Külsőtokos műanyag és alumínium redőny – Termékismertető

Műanyag külsőtokos redőnyök

 

A műanyag redőny nagyon jó ár-érték arányú termék, egyszerű, bevált műszaki megoldásokkal. A műanyag lamellák belül üregesek, jól szigetelnek, UV állók, 9 színben rendelhetők. Emelt műszaki tartalommal is gyártjuk, műanyag helyett alumínium lefutó sínnel és végzáróléccel, így egy nem túl drága, de hosszútávon jó konstrukciójú redőnyünk lesz.

Műszaki tartalom, hő-és zajszigetelés:

Tok: 5 szögletű alapárban fehér színű
Lamellák: 37mm-es, alapárban 9 színből lehet választani.
Lefutósín mérete 22mm x 53mm, alapárban fehér és barna színben választható műanyagból vagy alumíniumból. Az alumínium alkatrészeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk.
Záróléc és gurtni gyűjtő automata: fehér.

A Lindab tok egy műanyag bevonatú acél lemez, mely rozsdásodás ellen le van kezelve, így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll, tartósabb. A redőnytokon lévő fólia a szállítási és szerelési sérülésektől véd, amit a redőny felszerelése után eltávolítunk. A redőnylamella 37mm-es, jó hőszigetelő. A gyártáshoz felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, így zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. Bármilyen nyílászáróra felszerelhető, a tok része a nyílászárótól függően belülről is látszódhat. Mozgatása redőnymotorral, illetve kézi erővel 14mm-es hevederrel, vagy 5mm-es zsinórral történik, ezek átvezetése a nyílászárón egy görgős bevezetővel oldható meg.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik.

A redőnytengely csapágyazott. Várható élettartam: 10 – 13 év. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

 

Alumínium külsőtokos redőny

 

Az alumínium redőny magasabb árfekvésű termék, ami tükröződik a belső tartalomban. Az alumínium lamellák belül hőszigetelő anyaggal béleltek,12 színből választhatók,a redőny minden alkatrésze alumínium. Kiváló hőszigetelő és időtálló termék, amelyet további biztonsági és kényelmi megoldásokkal lehet bővíteni. Az alumíniumredőnybe egy feltolás-gátló szerkezetet építünk, ami megakadályozza az illetéktelen behatolók bejutását. Működtetése motorizálható és automatizálható.

Műszaki tartalom, hő- és zajszigetelés, biztonság:

Tok: Alul 45 fokban lecsapott, szögletes, vagy lekerekített formában rendelhető, alapárban fehér és barna színben.
Redőnylécek íves formájúak, 39 és 45 mm-es méretben is rendelhető. Alapárban 5 -féle színből lehet választani :fehér, barna, bézs, ezüst, szürke , extra színben: aranytölgy, mahagóni,dió,antracit,elefántcsont,zöld.
Lefutósín: mérete 22mm x 53mm, alapárban fehér és barna színben választható. Az alumínium termékeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk A palást nem színterezhető.
Záróléc, gurtni behúzó automata: alapárban fehér és barna színben választhatók.

A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a lefutósínek gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva zajcsökkentés miatt. A záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14mm-es hevederrel, vagy 5 mm-es zsinórral, illetve redőnymotorral történik.

A redőny maximális mérete 2,5m széles és max 6,5 nm felület, szélesebb lamella esetén ettől nagyobb is lehet.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

Leengedett állapotban kívülről a homorú oldalát látjuk a lamelláknak.

Ennek a típusnak előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában.

Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

 Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni. Automatizálható pl. fényérzékelő, időkapcsoló funkcióval.

 

Műanyag redőny színminták 37 mm-es lamella

Coloniál

Kakaó

Fehér

Műanyag redőny színminták 55 mm-es lamella

Paliszander

Coloniál 

Kakaó

Fehér

Világos fa

Mogyoró

Alumínium redőny színminták 39 mm-es lamella, alapszínek

Barna

Bézs

Ezüst

Fehér

Alumínium redőny színminták 39 mm-es lamella, extra színek

Antracit

Aranytolgy

Dió

Elefantcsont

Mahagoni

Zöld