204504881562275

Hogyan válasszuk ki a megfelelő napellenzőt a nyár kezdetére?

2024. 05. 29.

A nyár közeledtével egyre inkább előtérbe kerülnek az árnyékolási megoldások. A napellenzők különösen népszerűek, hiszen nemcsak a nap elleni védelemről gondoskodnak, hanem esztétikai szempontból is emelik ingatlanunk értékét.

A választék széles, így érdemes megismerni a különböző típusok jellemzőit, hogy a legjobban igényeinkhez igazodó darabot válasszuk.

Csuklókaros napellenzők:

stílus és funkció

A csuklókaros napellenzők rendkívül népszerűek azok körében, akik a funkcionalitás mellett a stílusra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Többféle kivitelben érhetők el, mint például:

  • Aliga napellenző (tok nélküli):
    Ez az elegáns, klasszikus design tökéletesen illeszkedik minden építészeti stílusokhoz
  • Aliga féltokozott napellenző:
    A féltok extra védelmet nyújt a szövetnek, hosszabb élettartamot és jobb állagmegőrzést biztosítva
  • Aliga tokozott napellenző:
    Komplett védelem a szövet és a karok számára, ami különösen kedvelt olyan helyeken, ahol gyakoriak az szélsőséges időjárási viszontagságok

Party napellenző:

nagyobb társaságokhoz

A party napellenzők tökéletes választások nagyobb kültéri rendezvényekhez. Ezek a szerkezetek egy- vagy kétoldalas kivitelben kaphatók, és sorolhatók, így akár több egységet is összeköthetünk, ha nagyobb területet szeretnénk árnyékolni.

Ajánlott éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, a drapériára reklámfelirat nyomtatható!

Balkon napellenző:

ideális kis terekhez

A balkon napellenzők kisebb teraszok és erkélyek számára lettek tervezve. Kitámasztós változataik praktikusak, mert a kilátás is megmarad és az árnyékolás is megoldott, míg a mennyezetről leengedhető modellek a privátságot is növelik, megakadályozva a külső belátást.

Extra tipp: régi napellenzők felújítása

Ha rendelkezünk már egy régi, de még jó állapotban lévő napellenző szerkezettel, érdemes megfontolni a vászon cseréjét.

Ez a költséghatékonyság mellett lehetővé teszi, hogy frissítsük a kinézetét is, anélkül, hogy új szerkezetet kellene vásárolnunk.

A napellenzők kiválasztása során fontos szem előtt tartani, hogy milyen célra és milyen környezetbe kerülnek. Legyen szó családi ház, társasház, irodaház vagy étteremről a megfelelő napellenző jelentősen javíthatja komfort érzetünket a nyári hónapok alatt.