204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Télikert árnyékoló

Nem csak télikertre!!

Valójában vízszintes vagy lejtős, nagyméretű üveg vagy polikarbonát felületek árnyékolására alkalmas, motorosan mozgatható szerkezet.

Az üvegfelületet kívülről árnyékolja, így nagyobb hatásfokkal rendelkezik, mint egy belső árnyékoló. Felszereléséhez  párhuzamos tartógerendák szükségesek.

A télikert árnyékolók előnyei

  • Vásárlás esetén mit vegyünk figyelembe a kiválasztásnál?

Amikor télikert árnyékolót választunk, érdemes az alábbi szempontokra figyelmet fordítani: gyakran polikarbonát vagy üvegfedésű szerkezetre kerül, így már ezek a felületek sem melegednek fel, javítva a hőérzetet. Fontos megjegyezni, hogy a télikert árnyékolók kizárólag motorizált működtetéssel érhetőek el, ezért szükséges a megfelelő áramellátás biztosítása.

  • Mik a leggyakoribb hibák?

Hibák, sérülések elkerülése érdekében javasoljuk az automatikus működtetés kikapcsolását azokban az esetekben, amikor nem vagyunk otthon. A napra kimenő árnyékoló feleslegesen működhet napközben, amely energiatakarékosság szempontjából nem optimális. Váratlanul érkező erős viharok esetén pedig az érzékelőnek nem mindig van elég ideje arra, hogy visszahúzza a ponyvát, amely balesetveszélyes is lehet.

  • Milyen a jó télikert árnyélokó?

A télikert árnyékoló praktikus választás: naphálóval készül, melynek anyaga vízáteresztő képességgel rendelkezik, így nem gyűlik össze a csapadék a felületén. Ha Sattler vásznat választunk az árnyékolóhoz, javasoljuk riglik (lyukak) kialakítását a vászon homlokprofil felőli részén, hogy a víz elvezetését lehetővé tegyük.

Karbantartás

  • Hogyan tisztítsuk?

A télikert árnyékolóknál évente érdemes szakemberrel segítségét kérni a karbantartási feladatok elvégzése éredekében. Legmegfelelőbb idő erre a tavaszi és őszi időszak, de mindenképpen figyeljünk arra, hogy fagymentes vagy intenzív napsütéses időszakon kívülre essen. 

A tisztítás során a fém alkatrészeket tisztítószeres törlőkendővel, míg a ponyvát irányított vízsugárral (akár magasnyomású mosóval) lehet tisztítani. Fontos, hogy a ponyvákat csak száraz állapotban szabad feltekerni.

Télikert árnyékoló árak

  • Melyik a legdrágább fajta?

A télikert árnyékoló egy kiváló minőségű termék. Ára főként a kívánt mérettől függ, valamint a szerkezet színterezése is befolyásolhatja az árat, ha nem fehér színű szerkezetet választunk. A fémszerkezetek 90%ban fehér színben kaphatók- ez alapáras,a RAL színskálából bármilyen színre felár ellenében rendelhető. A motoros működtetésnek különböző érzékelőkkel történő kombinálása szintén emeli termék árát.

Főbb télikert árnyékoló típusok

Kiemelt télikert árnyékoló típusok:

– Tartószerkezetre felszerelhető változat

– Önállóan álló szerkezet

– Ha nincs tartószerkezet, a Télikert szerkezetének egyik vége a falhoz kerül rögzítésre, míg a másik végén két tartóláb biztosítja a stabilitást.