204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Alumínium reluxa – Termékismertető

KÜLSŐ MEGJELENÉS:

A karnis mérete 19mm*25mm-es, alumíniumból készül. Lamellák mérete 25 mm-es, alumíniumból készülnek, 34 színből lehet választani.
Alapszínekből szín harmonizált kivitel is lehetséges, ez esetben a karnis, záróléc, létrázat, kezelőzsinór a lamella színével azonos színben rendelhető.
Korlátozott színválasztékban még van raktár készleten a panelépületek régi Tessauer ablakaihoz használt 35mm-es lamellákból.

MŰSZAKI TARTALOM:

A reluxa mozgatása történhet:

  • bowdennel, a hagyományos működtetésű reluxa fordítása közvetlen a tengelyhez kapcsolódó forgatópálca segítségével történik, a zsinórrögzítő az ablakkeretre van szerelve
  • üvegpálcával, zsinór segítségével működtetjük, húzzuk fel és engedjük le a reluxa lamelláit egy úgynevezett zsinórfék rendszer segítségével úgy, hogy bármelyik pozícióban az megállítható, a fordítópálca (üvegpálca) segítségével pedig áttételesen fordíthatjuk a lamellák dőlésszögét előre, illetve hátra felé. Az üvegpálcás reluxa a legelterjedtebb típus, mivel minden helyre felszerelhető.
  • motorral, falikapcsolós és távirányítós kivitelezésben. Úgy a távirányítós, mint a falikapcsolós változatban is a lamella forgatását, leengedését és felhúzását is vezérelhetjük. Kifejezetten reluxa motorizálására kifejlesztett Somfy motorjaink kiváló minőséget képviselnek.

Automatizálható pl. fény érzékelő, időkapcsoló funkcióval.

Feszített változatban is rendelhető. A feszített változat azt a célt szolgálja, hogy az ablak buktatása (nyitása) esetén, az alumínium reluxa párhuzamban maradjon a nyílászáróval. A szabályostól eltérő alakzatú nyílászárók árnyékolása is megoldható. A reluxalamella legnagyobb fesztávolsága 250cm, a legnagyobb reluxa felület 3,5 nm. Az erős napsugárzástól hatékonyan védi lakását, irodáját, egyben növeli komfort érzetét, állítható a bejövő fény erőssége és iránya.

Alumíniumreluxa által a tetőtéri ablakok, alakzatok árnyékolása nagyszerűen, kiválóan megoldható.

 

Iso design alumínium reluxa

KÜLSŐ MEGJELENÉS:

A karnis mérete: 25,6mm*19,4mm*42,5mm, alumíniumból készül.
Lamellák mérete 25 mm-es, alumíniumból készülnek, 34 színből lehet választani.

Műszaki tartalom:

A reluxa mozgatása gyöngylánccal történik. A gyöngylánc egy optikailag tetszetős és egyszerű működtetési mód. A reluxát a gyöngylánc segítségével húzzuk fel és engedjük le és ugyanezzel a lánccal is fordítjuk a reluxa lamelláit mindkét irányba.
Kifejezetten függőleges, műanyag ablakokhoz lett kifejlesztve. Lamellázata keskenyebb, sűrűbb, ezáltal jobban fed, (fényzáróbb). Az ISO DESIGN alumíniumreluxa a karnis részében és működési elvében tér el a hagyományos reluxától. Felszerelése az üvegszorítóra történik, ennek köszönhetően közvetlenül az ablaküveg előtt helyezkedik el, belesimul az ablakkeret síkjába.

Fa ablakra is felszerelhető, alakzat nem készíthető belőle. Feszített változatban is rendelhető. A feszített változat azt a célt szolgálja, hogy az ablak buktatása, nyitása esetén, az alumínium reluxa párhuzamban maradjon a nyílászáróval. A reluxalamella legnagyobb fesztávolsága 250cm, a maximális reluxa felület 1,5 nm. Az erős napsugárzástól hatékonyan védi lakását, irodáját, egyben növeli komfort érzetét, állítható a bejövő fény erőssége és iránya.

Színminták

arany

szemcsés arany

metálkék

metálzöld

szemcsés ezüst

ezüst

grafit metál

perforált bézs

perforált ezüst

perforált fehér

világos faeres

faeres

sötét faeres

fehér

bézs

fekete

fényes királykék

matt királykék

fűzöld

lila

meggyvörös

napsárga

pasztell sárga

pasztell zöld

piros

rózsaszín

sötétbarna

sötétbézs

sötétkék

sötétzöld

szürke

türkiz

világosbézs

világoskék