204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Redőny

Segítünk kiválasztani Önnek a legjobb redőnyt!

Amikor fontolgatjuk, hogy redőnyt szeretnénk beszereltetni otthonunkba, számos szempontot kell figyelembe vennünk a megfelelő típus kiválasztása érdekében. Ahhoz, hogy könnyen megtaláljuk a legmegfelelőbb ajánlatot, érdemes átgondolni az adott ingatlan állapotát és igényeit.

Az árnyékolástechnikában szakértő vállalkozásunk már 1986 óta kínál minőségi termékeket. Folyamatosan fejlesztjük tevékenységünket, és ma már meghatározó szerepet töltünk be ezen a területen. Széles választékban kínáljuk műanyag és alumínium redőnyeinket, külső tokos redőnyeinket, vakolható tokos redőnyeinket és más árnyékolástechnikai termékeinket, amelyeket kiváló minőségben, saját üzemünkben állítunk elő.

Széles választékunkban motorizált redőnyeink számos előnnyel rendelkeznek. A motoros meghajtás megkönnyíti a redőnyök használatát, és ideális megoldást nyújt nagyobb méretű redőnyök mozgatására is. Továbbá, több redőny egyidejű mozgatására is lehetőséget biztosít. Weboldalunkon a „motorizálás” menüpontban további információkat találhat arról, hogyan lehet a redőnyeit motoros meghajtással ellátni. Így Ön is könnyedén élvezheti a motorizált redőnyök kényelmét és praktikus előnyeit.

Hogyan válasszunk redőnyt?

A redőny típusának kiválasztásához figyelembe kell venni, hogy a redőny beszerelésével egyidejűleg milyen egyéb felújításimunka történik (pl. szigetelés, színezés, nyílászárócsere, vagy csak szimplán redőnyt szeretnénk,) mert ezek meghatározzák a lehetőségeket.

Válasszuk ki, hogy az alábbi 3 lehetőségből a mi esetünkben melyik valósul meg:

  • régi nyílászáróra,vagy nyílászáró cserével együtt szeretnénk redőnyt: csak külsőtokos redőnyök
  • szigeteléssel egyidejűleg szeretnék redőnyt (akár nyílászárócserével egyszerre) ha csak szigetelés van, akkor az eléépített tokos változat, ha a nyílászárót is cserélik akkor lehet a föléépített típus is (persze a külsőtokos is opció, de ilyenkor már célszerű a beépített tokosakat választani)
  • új építésű ingatlanra szeretnék redőnyt (bármelyik típus lehet, de a korszerű, esztétikus kialakítás miatt valamelyik beépített tokos megoldást ajánljuk)

Milyen tulajdonságok határozzák meg egy redőny árát?

Alapanyag
A redőnyöknek van egy alapára, amit általában az alapanyag határoz meg. A műanyag redőnyök olcsóbbak, az alumínium változatok esztétikusabbak és jobb tulajdonságokkal bírnak. Az alumínium redőnyök általában drágábbak, de változatosabb színekben elérhetők, jobb hőszigetelést biztosítanak, és  lehetőség van a motorizálásra és automatizálásra.

Tokszerkezet
A redőnyök árát több faktor is befolyásolja, mint például a tok típusa. A külső tokos redőnyök általában olcsóbbak, míg a vakolható tokosak drágábbak és esztétikusabbak. A vakolható tokszerkezet beépítése nagyobb átalakítást igényel. A külső tokos redőnyök viszont bárhol alkalmazhatók és nagyszerű utólagos megoldások lehetnek.

Méret
A redőnyök mérete meghatározó tényezője az áraknak, amit nem mindig mi választunk. Általában az ablaknyílások méretéhez kell igazítani a redőnyöket, és minél nagyobb a kiterjedésük, annál magasabbak lesznek az árak. Az alapanyagok ára és a beépítési költségek is növekednek, ha nagyobb redőnyökre van szükségünk.

Motorizálás
A motorizált redőnyök ma már nem luxuscikkeknek számítanak, és bár drágábbak, mint a gurtnis megoldások, modern és jövőbe mutató élményt nyújtanak. Távirányítóval vezérelhetők, méretük hasonló a hagyományos redőnyökéhez, és a beépítésük sem jelent nagyobb kihívást. A motorizálás előnye, hogy könnyebben és kényelmesebben mozgathatjuk az árnyékolókat, és nem kell aggódnunk a gurtni problémái miatt.

Meglévő nyílászáróra, vagy nyílászáró cserével

Meglévő nyílászáróra, vagy nyílászáró cserével egyidejűleg a műanyag vagy alumínium külsőtokos redőnyöket ajánljuk, ez a típus a legelterjedtebb, könnyű a nyílászáróra felszerelni, nem kell bontani, a lakáson belül minimális koszolással jár a felszerelése. A redőnytok lehet szögletes-alul 45 fokban lecsapott éllel, vagy félköríves, úgynevezett Rondó tokos. Szúnyoghálóval kombinálható.

A műanyag redőny nagyon jó ár-érték arányú termék, egyszerű műszaki megoldásokkal és jól szigetelő üreges lamellákkal. 9 színben rendelhető és emelt műszaki tartalommal is gyártjuk, alumínium lefutó sínnel és végzáróléccel.

Az alumínium redőny magasabb árkategóriás, belső része hőszigetelő anyaggal bélelt, 12 színben elérhető. Időtálló és biztonságos, további kényelmi megoldásokkal bővíthető. Feltolás-gátló szerkezettel és motoros működtetéssel rendelhető.

Nyílászáró cserével és szigeteléssel

Szigeteléssel egyidejűleg az ablakkeret elé épített vakolható tokos műanyag és alumínium redőnyöket javasoljuk a külsőtokos redőnyök mellett. Az utólagos szigetelés lehetővé teszi, hogy a vakolható redőny tokját az épület falsíkjával együtt bevakolják, így esztétikai szempontból tetszetősebb lesz az épület frontja, nem látszódik a redőnytok. A redőny szerelőnyílását kívülről lehet megközelíteni az esetleges meghibásodás javításakor. Szúnyoghálóval kombinálható. Amennyiben a szigeteléssel egyidejűleg a nyílászárót is cseréljük, lehetőség van az ablak fölé épített változat beépítésére is, de ilyenkor számolni kell azzal, hogy az ablakunk magassági mérete kisebb lesz a redőnytok miatt. A szerelőnyílás a lakásból megközelíthető ennél a típusnál, egyéb tekintetben megegyezik az eléépített változattal.

A műanyag redőny nagyon jó ár-érték arányú termék, egyszerű műszaki megoldásokkal és jól szigetelő üreges lamellákkal. 9 színben rendelhető és emelt műszaki tartalommal is gyártjuk, alumínium lefutó sínnel és végzáróléccel.

Az alumínium redőny magasabb árkategóriás, belső része hőszigetelő anyaggal bélelt, 12 színben elérhető. Időtálló és biztonságos, további kényelmi megoldásokkal bővíthető. Feltolás-gátló szerkezettel és motoros működtetéssel rendelhető.

Új építésű ingatlanra

Új építésű ingatlanra ma már mindenképpen vakolható tokos redőnyt kínálunk. A vakolható tokos redőnyök két típusát gyártjuk, az ablakkeret eléépített redőny típust, és az ablakkeretre ráépített redőnyt. Amennyiben ráépített redőnyt szeretne, már az épület tervezésénél figyelembe kell venni ezt, mert a nyílászáró helyének magassági mérete nő a redőnytok magasságával. A redőny tokja a nyílászáró tetejére kerül, a szerelőnyílás belülről lesz hozzáférhető a későbbiekben. Szúnyoghálóval kombinálható. Az alumínium redőnyök motorizálhatók, automatizálhatóak is!

Választhat két vakolható tokos redőny típusunk közül: az ablakkeret elé építettet és az ablakkeretre ráépítettet. Az építés tervezésénél fontos figyelembe venni az utóbbi típust, mert növeli a nyílászáró helyének a magasságát. A redőny tokja a nyílászáró tetejére kerül, és a szerelőnyílás belülről lesz hozzáférhető. Az alumínium redőnyök automatizálhatók és motorizálhatók, és szúnyoghálóval is kombinálhatók.

Faredőny –stílus, hangulat, kötődés, érzelem

Reneszánszát éli a faredőny. Új épületre is kiváló árnyékoló, beépítése a régi faredőnyéhez hasonló módon történik, korszerű anyagokkal, hőszigeteléssel. Régi faredőny cseréje esetén lehet új faredőnyt beszerelni a régi helyére vagy a a régi faredőnypalástot műanyag vagy alumínium palástra cserélni.