204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Napellenző

Használja ki sok éves tapasztalatunkat! Örömmel segítünk kiválasztani az Ön igényeinek legjobban megfelelő napellenzőt, egyedi méretben, akár motoros meghajtással is.

 

A napellenzők előnyei

 • Új építésű házak esetében

Az újonnan épülő ház esetében érdemes még a szigetelés előtt elhelyezni a napellenző tartókonzolokat a megfelelő pozícióba. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy elkerüljük a szigetelés és vakolat utólagos fúrását és károsítását.

 • Vásárlás esetén mit vegyünk figyelembe a kiválasztásnál?
 • Nagy méretű napellenző esetén érdemes gondoskodni a motorizált működtetésről, mivel a kézi mozgatás (kurblival történő betekeré) fizikai erőfeszítést igényel.
 • A motoros napellenző működéséhez szükséges megfelelő áramforrást biztosítani.
 • Ha nincs tető felette, ami összehúzott állapotban megvédi az esőtől és a hótól, érdemes védőtetőt venni hozzá,vagy tokozott napellenzőt választani.
 • Mik a leggyakoribb hibák?

Gyakori probléma lehet a használt lakás vagy ház vásárlásakor, hogy az új tulajdonos nincs tisztában a ház falazatának anyagával vagy a szigetelés vastagságával. Ennek következtében előfordulhat, hogy a napellenző telepítése váratlan költségekkel járhat.

 • Milyen a jó napellenző?

Az ideális napellenző megfelelően fedi le az árnyékolni szándékozott területet, könnyen és zökkenőmentesen mozgatható.

Karbantartás

 • Mire figyeljünk?

A napellenzők hosszú távon is megfelelő működésükhöz időnként karbantartást igényelnek. Érdemes a tavaszi időszakban, még mielőtt az első napsugarak megjelennének, átnézni és kipróbálni a működésüket. Ez segít elkerülni az esetleges kellemetlenségeket és biztosítja, hogy a napellenzők zökkenőmentesen működjenek az elkövetkező hónapokban.

 • Hogyan tisztítsuk?

A szerkezetet könnyedén tisztíthatjuk enyhe mosószeres nedves törlőkendővel, míg a vásznat célszerű irányított vízsugárral (például magasnyomású mosóval) tisztítani. A napellenző ponyváját mindig csak száraz állapotban tekerjük vissza!

Ha a ponyvát nem lehet könnyen lemosni, mert nehezen hozzáférhető, érdemes olyan napellenző típust választani, amely tokozott vagy féltokozott, mivel ezek a változatok hatékonyan védenek a különböző időjárási hatásokkal szemben.

Napellenző árak

 • Mi befolyásolja az árat?

Az árat az is befolyásolja, hogy milyen típusú, mekkora méretű a napellenző szerkezete, van-e motorizálás, érzékelők, illetve hogy a hagyományos fehér helyett színterezett változatot választjuk-e.

 • Melyik a legdrágább fajta?

A tokozott, motorizált napellenző.

Főbb napellenző típusok

 • Melyiknek mi az előnye?

Aliga napellenző 

Alapváltozat, nagy méretben is rendelhető, masszív felépítéssel.

Aliga féltokozott napellenző 

Ebben a típusban a napellenző ponyva zárt állapotban a tokban található, így védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben.

Aliga tokozott napellenző

A ponyva és a karok behúzott állapotban mind a tokban helyezkednek el.

Állványos party napellenző 

Egy tartószerkezeten található, igény szerint lehet egy vagy kétoldalra nyitható. Ideális választás vendéglátóhelyek kertjének vagy teraszának árnyékolására.

Balkon napellenző

Függőlegesen mozgatható, feszítőkarok nélküli kialakítás. Kiváló megoldás erkélyek vagy balkonok árnyékolásához.

Csuklókaros napellenzők

Napellenzőink 2 méter szélességtől 10 méterig terjednek. Karkinyúlási méretek 1,5 métertől indulva 50cm-ként növekedve elérik a 4 méteres karkinyúlást.

A napellenzőkhöz opcióként kérhető védőtető, ami a behúzott állapotú napellenzőponyvát védi az időjárás viszontagságaitól.

A féltokozott napellenzők már gyárilag olyan kialakításúak, hogy betekert állapotban a ponyvát teljes egészében védi, a karok szabadon vannak.

A tokozott napellenzők behúzott állapotban a karokat és a ponyvát is egy zárt tokban védi.

Mozgatása történhet kurblival, illetve motorizálható, szél-fényérzékelővel kiegészíthető.

Balkon napellenző

Jellemzően erkélyre, balkonra javasoljuk ezt a függőleges mozgatású napellenzőt. Mérete 1,5-től 5 méter szélességig és kb 3,5 méter magasságig terjedhet. A vászon homlokprofilját kiakaszthatjuk a korlát, párkány vagy az aljzatra szerelt rögzítőfülhöz, így teljesen elszeparálhatjuk teraszunkat.

Karos változatban megmarad a panorámánk, virágaink optimális fényben-árnyékban fejlődhetnek.

Állványos Party napellenző

Családi házak kertjébe, vendéglátóhelyek teraszára, strandra ajánlott napellenző-szerkezet. Önálló tartószerkezettel  rendelkezik, melyről egy-vagy két oldalra egy-egy csuklókaros napellenző nyitható.