204504881562275

Központi telefonszám: +36 1 282 3159

Alkatrész és redőnymotor szaküzlet: +36 1 282 4546

Fa reluxa – Termékismertető

KÜLSŐ MEGJELENÉS:

A karnis mérete: 25mm-es lamella esetében 38mm*28mm acélprofil, 50mm lamella esetében: 57mm*51mm acélprofil, a hozzá tartozó erős műanyag alkatrészek a helyszíni szerelés végén a fareluxa-lamella színével teljesen megegyező fa takarást kapnak.

Lamellák: 25mm-es méretből 4 színben, az 50mm-es méretből 5 színben rendelhetők,fából készülnek.

A kiegészítő alkatrészek és zsinórzatok színei minden esetben megegyeznek a választott fa színével.

A reluxa mozgatása történhet:

  • zsinórral, a reluxa két oldalán lévő zsinórral működtetjük. Az egyik szélén lévő zsinórral mozgatjuk le-fel, a másik oldalán lévő zsinórral, pedig állítjuk a lamella dőlésszögét.
  • üvegpálcával, -max 1 nm mérethatárig gyártjuk üvegpálcás megoldással- ilyenkor az alumíniumreluxa szerkezetébe szereljük a fareluxa lamellákat. Ettől nagyobb méretben csak zsinóros, vagy motoros kivitelben rendelhető.
  • motorral, falikapcsolós és távirányítós kivitelezésben. Úgy a távirányítós, mint a falikapcsolós változatban is a lamella forgatását, leengedését és felhúzását is vezérelhetjük. Kifejezetten fa reluxa motorizálására kifejlesztett Somfy motorjaink kiváló minőséget képviselnek.

Automatizálható pl. fény érzékelő, időkapcsoló funkcióval.

A lamellát tartó zsinórzat, létrázat, takarószalagos kivitelben készül, ez utóbbi biztosítja a lamellákon fellelhető lyukak lezárását, egyben egy erősebb esztétikusabb megjelenést biztosítva. A szerkezetének anyaga jóval erősebb a megszokott, napjainkban elterjedt reluxák anyagánál. A keskenyebb 25 mm-es lamellázatú fa reluxa átlagos, illetve kisebb méretű nyílászárók árnyékolására javasolt. Felszerelhető a nyílászáró mozgatható szárnyára normál vagy feszített kivitelben is. A feszített változat azt a célt szolgálja, hogy az ablak buktatása, nyitása esetén, a fa reluxa párhuzamban maradjon a nyílászáróval. Az 50 mm-es lamellából az átlagos méretnél jóval nagyobb fa reluxák készíthetők. Ebben a méretben nem javasoljuk a feszített kivitelezést. A maximális gyártási szélessége 25 mm kivitelnél 145 cm, az 50 mm kivitelnél 240 cm a maximális magassága 300 cm.

Napjaink divatos belső árnyékolója a fareluxa, ami messze tájról, az Afrikai Kontinens erdeiből származó nemes fából készül. Ezen termékek magas színvonalú árnyékolást és hangulatos, kellemes megjelenést biztosítanak.

Színminták 25 mm-es lamella

natúr 

oak

cherry

douglas

Színminták 50 mm-es lamella

natúr

oak

cherry

douglas

mahagóni